Ik stop als Hoofd Muziek…

Ik stop als Hoofd Muziek…

Vanochtend is de gemeente op de hoogte gebracht van het nieuws dat ik aan het einde van dit seizoen zal gaan stoppen als Hoofd Muziek binnen de Vrije Baptistengemeente Bethel. Na 12 seizoenen de functie van Hoofd Muziek te hebben vervuld is het goed om een nieuw avontuur aan te gaan en een stap terug te doen. 

En dat is een hele stap. Voor mij maar ook voor het muziekwerk. We zijn al een tijd met elkaar onderweg, leert veel levens van dichtbij kennen, werkt nauw samen en beleefd intense dingen met elkaar. Het samen werken met de muzikanten, zangers, het musiceren, het zingen, het dirigeren, het optrekken met een prachtige groep aanbiddingsleiders hebben me veel energie  gegeven. Tegelijk ben ik door een aantal persoonlijke processen gegaan die gemaakt hebben dat het goed en gezond is dat ik nu stop. In deze blog wil ik daar kort iets over delen. 

Persoonlijke processen

De afgelopen jaren heeft God mij op een bijzondere manier geleidt en ervaar ik dat verschillende dingen bij elkaar komen. Mijn jaarlijkse bezoek aan de conferentie ‘The Week’ van Worship Central in Birmingham heeft gebracht dat ik naast mijn ontwikkeling als leider en aanbiddingsleider, ook meer hart heb gekregen voor discipelschap. Mensen helpen, 1 op 1 of in kleine groepen, taal te vinden en handen en voeten te geven aan hun wandel met Jezus is iets waar ik enorm veel energie van krijg. 

Ook heb ik de afgelopen jaren een honger gekregen naar de Bijbel. Ik vind het gaaf om nieuwe dingen te ontdekken, te zien hoe alles met elkaar samen hangt en dat het één verhaal is wat allemaal wijst naar Jezus. Dit ontdekken is gaaf maar het uitdelen met anderen vind ik ook geweldig. Om me meer als spreker te ontwikkelen heb ik verschillende kansen gekregen om ook voor te gaan als spreker in diensten en heb ik met succes de afgelopen twee jaar ook 6 vakken mogen studeren aan de Theologische Universiteit in Kampen. 

Daarnaast heeft God mij ook bijzonder geleid in het bezoeken van kloosters, in het bijzonder een klooster in Doetinchem. De levensstijl van de monniken waarin ze zich volledig toewijden aan Jezus Christus in het gebed en het leven in een bepaald levensritme is iets waar ik grote bewondering voor heb en waar ik ook veel van geleerd heb. 

Dit zijn drie voorbeelden die voor mij iets in gang hebben gezet. Een verlangen wat sterk is gegroeid om naast het muzikale ook het spreken, het geven van onderwijs en het voorgaan in discipelschap een plek te geven in mijn leven. Ik heb gemerkt dat de jas die ik daarin aan heb in de functie van Hoofd Muziek mij daarin niet goed genoeg meer past. Ik ga op zoek naar een andere ‘jas’, ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. In de weg die ik met God bewandel en de weg die Bethel gaat, ook in de periode na Corona, merken we dat we op een punt komen dat het goed is om elkaar los te laten. En dat doen we op een mooie en goede manier. 

Ik ga op zoek naar een andere ‘jas’

Dankbaar

Ik ben Bethel erg dankbaar voor de ontwikkeling die ik heb mogen meemaken binnen de gemeente. Hoe ik de ruimte kreeg om te groeien als leider en het vertrouwen kreeg om nieuwe dingen te proberen. Maar bovenal ook om samen te blijven zoeken hoe we puur bezig konden blijven om met alles wat in ons is te groeien als aanbidders en dat in te zetten in de diensten om samen met de gemeente een reis te maken in een ontmoeting met Jezus. 

What’s next

Wat goed is om te zeggen is dat we om ons heen wel eens horen van nieuwe kerken die  worden opgestart. Mijn vertrek als Hoofd Muziek hangt hiermee niet samen. Wat ik wel ga doen is samen met mijn gezin biddend een periode in van reflectie om samen met God na te denken welke kant Hij ons oproept. Ik heb op dit moment ook nog niet concreet iets nieuws. Toch ervaar ik veel rust in de keuzes die gemaakt zijn naar aanleiding van de gesprekken die ik met het leiderschap van de kerk heb gehad. Jullie gebed voor ons wordt zeer gewaardeerd 🙂

We gaan een tijd van reflectie in om biddend te onderzoeken welke kant God ons op roept

Nou… Dat is er uit…  Voor mij een belangrijk markeer moment. Concreet weet ik nog niet wat ik na het seizoen ga doen maar ik heb het volste vertrouwen dat God iets op mijn pad gaat brengen waar ik mijn verlangen en droom in kwijt kan. Een plek om het muzikale, het spreken en discipelschap met elkaar te combineren en uit te dragen. Ik zie uit naar wat er gaat komen. 

Ik houd jullie op de hoogte!

Heine

8 Replies to “Ik stop als Hoofd Muziek…”

 1. Ontzettend mooi dat je zo lang op deze plek hebt kunnen, willen en mogen dienen.
  12 Jaar is een enorm lange tijd waarin er zeker in deze eeuw ontzettend veel gebeurd en op je af komt. Sterk dat je een stap terug zet om vanuit een plek met meer ruimte weer een nieuwe weg in te slaan, bewust gekozen!
  Zegen!

 2. Ik bid jou ennje gezin rust en Hemelse Wijsheid toe. Bedankt voor je investering die je gedaan hebt in de gemeente.

 3. God, gaat je de weg wijzen, vertrouw op Hem en Hij zal je in alles bij staan,samen met je gezin.

 4. God wijst jou de weg,Hij kent het doel,en hoger plan voor jou en jullie leven.

 5. Hey Heine

  Je kent mij niet maar ik jou natuurlijk wel 😜.
  We komen regelmatig in de Bethel.
  Ik was mijn hele leven religieus christen tot ik 4 jaar geleden een ontmoeting met Jezus mocht beleven. Dit heeft ons leven veranderd en gered. We hebben grote wonderen mogen beleven met hem.

  Waar ik aan moest denken voor jou was waar GOD mij bij bepaalde een tijdje terug en dat is Abraham en het onvoorwaardelijke vertrouwen wat hij had in GOD. En hij wist wie zijn GOD was.
  Hij had geen bijbel en ook geen kerk, maar was wel GODs vriend.
  Door geloof en vertrouwen en door te gehoorzaam te zijn, zo simpel.

  Er is geloof en vertrouwen nodig om met iets te stoppen zonder te weten wat er nu precies komt.
  radicaal.
  Ik wens je GODs rijke zegen toe.

  mvg Douwe Jan de Jong

 6. Hallo Heine,

  Ik bid jouw en jouw gezin God’s wijsheid toe in de komende periode. Bedankt voor jouw inzet, kennis, kunde, toewijding en kennis die (niet alleen) ik heb mogen ervaren toen ik tenor was in het koor (2010-2012).

  Go in His grace and be blessed on this journey.

Geef een reactie