Bio

Bio


Hey ik ben Heine Bosma. Getrouwd met Judith en vader van Jesse en Matthias. Op deze website kun je veel lezen over waar ik me mee bezig houdt.

Wat me daarin op dit moment veel richting geeft is de tekst uit psalm 27:4 – Één ding verlang ik van de Heer, dat is wat ik zoek. Wonen in het huis van de Heer alle dagen van mijn leven. Om zijn liefelijkheid te aanschouwen en te onderzoeken in zijn tempel. 

Het onderzoeken en aanschouwen, daar houdt ik me veel mee bezig. Het bestuderen van de Bijbel, het onderzoeken, uitspitten en met mensen daarover praten. Om vervolgens dat ook te delen met anderen. Maar ook het aanschouwen, het ervaren van God. Voor mij is muziek daar het middel voor. Ik speel piano, zing en dirigeer koren maar leid het liefst aanbidding om in al die settings anderen mee te nemen in een ontmoeting met God.

Ik heb me de afgelopen jaren veel verdiept in de monastieke traditie. Vooral de regel van Benedictus geeft me verrassend veel handvaten hoe ik mijn leven met God kan vorm geven. Ik leer daardoor echt met Hem te leven, bij Hem te zijn alle dagen van mijn leven.

Ik kan dit allemaal kwijt in het werk wat ik heb binnen de Vrije Baptistengemeente Bethel, LEF en Worship Central. Bij Bethel ben ik hoofd Muziek en stuur ik een muziekwerk van 200 muzikanten aan. Daar ben ik bijna dagelijks bezig om vorm te geven aan aanbidding binnen onze gemeente. Voor LEF ben ik bezig om Huddles op te starten. Een groep van 4 mensen die om de week met elkaar praat over hun leven met Jezus en hoe daar in te groeien. En voor Worship Central mag ik andere kerken helpen te groeien in hoe aanbidding vorm te geven binnen hun gemeente en starten we binnenkort weer met het geven van toerusting in verschillende vormen.

Mijn achtergrond als muzikant helpt me enorm. Ik ben begonnen als slagwerker en ben vanaf mijn elfde piano gaan leren spelen. Ik kreeg muzikaal een breed pallet aan onderwijs mee. Ontwikkeling van het muzikaal voorstellingsvermogen, dirigeerlessen, muziekgeschiedenis, kamermuziek, orkestervaring, het zat er allemaal bij. Het heeft me gebracht tot op het conservatorium. Belangrijke mensen daarin zijn voor mij Rein Albert Ferwerda en Paul Komen die mij enorm veel hebben geleerd op muzikaal vlak.

Toch vond ik niet de voldoening om door te gaan binnen de klassieke muziek en heb ik de switch gemaakt naar de setting waar ik nu werkzaam ben. Ik ervaar dit ook als een roeping van God.

Ik geniet enorm van het leven dat ik nu heb en houdt vast aan psalm 27:4. Ik wil graag de liefelijkheid van God aanschouwen en onderzoeken en dit delen met anderen waarbij muziek het belangrijkste middel is om mensen daarin mee te nemen.

Mocht je het leuk vinden om me hier over te spreken, neem dan contact met me op via het formulier van deze website voor het geven van een toerusting, spreekbeurt of het leiden van aanbidding.

Heine