Bio

Bio

DSC_3023

Heine is geboren op 3 maart 1988 en werd opgeleid tot slagwerker en pianist. Hij genoot tot zijn twintigste een klassieke muziek opleiding en maakte deel uit van de Ferwerda Academie en het Prins Claus Conservatorium. Hij trad op in binnen- en buitenland en won verschillende prijzen waaronder de Young Artist Award op de Rotterdamse Pianodriedaagse en de Donemus Prijs op het Prinses Christina Concours. Heine kreeg onder andere les van Rein Albert Ferwerda, Paul Komen en volgde masterclasses bij Paolo Giocametti, Bert van der Brink, Ton Demmers, Tamara Poddubnaya, Rian de Waal en Jan Wijn.

ANDERE RICHTING
Door zijn geloof in Jezus werd hij ook betrokken bij de muziek in de kerk. Hij begon met het leiden van een praiseband in de Gereformeerde Kerk in Boornbergum en volgde 3 jaar later op eigen initiatief een stage binnen de Vrije Baptistengemeente Bethel. Hij merkte dat zijn toekomst misschien wel meer lag binnen de lokale kerk dan op een klassiek podium.

ROEPING VOOR DE LOKALE KERK

Heine ervaarde dat God hem riep om binnen de lokale kerk zijn talenten in te zetten. Na een heel proces van denken, bidden en veel praten met verschillende mensen besloot hij dit pad te volgen en binnen de lokale kerk aan de gang te gaan. Vanaf zijn twintigste begon dit avontuur. Hij heeft onder andere mogen dienen in de voortgezette Gereformeerde Kerk in Boornbergum, verschillende interkerkelijke projecten en gaf leiding aan zijn eigen bandformatie Breeze. Sinds juli 2010 is Heine werkzaam binnen de Vrije Baptistengemeente Bethel waar hij als Hoofd Muziek leiding geeft aan een muziekwerk van 200 muzikanten.

WORSHIP CENTRAL

Heine heeft een groot hart voor de lokale kerk maar ook zeker voor het verbinden van deze lokale kerken en meer en meer samen op te trekken. Sinds 2015 heeft hij zich aangesloten bij Worship Central, een aanbiddingsbeweging die zich inzet om muzikanten, zangers en aanbiddingsleiders te helpen groeien in hun bediening en deze te verdiepen om daarmee de lokale kerk te ondersteunen.

Vanaf 2015 gaf Heine leiding aan de HUB (afdeling) Noord-Nederland. Vanaf september 2017 is Heine ook bezig de visie van Worship Central meer gestalte te geven in heel Nederland en België. Het doel is om in deze twee landen soortgelijke HUB’s te laten ontstaan waardoor veel kerken verbonden worden en veel aanbidders toegerust kunnen worden.

WORSHIP ACADEMY

Vanaf september 2017 is Bethel gestart met Worship Academy. Een groeiend platform die verschillende trainingen, cursussen, verdiepingsavonden en masterclasses organiseert voor mensen die zich inzetten binnen deze aanbiddings-bediening.

Heine heeft de afgelopen jaren de roeping van God op zijn leven gezien en ziet dat elk jaar weer bevestigd worden. Als leider van het muziekwerk binnen Bethel, Worship Academy en zijn rol bij Worship Central Nederland en België zet hij zich de komende periode op een positieve, motiverende en bemoedigende manier in om aanbidders op en naast het podium te helpen groeien en ontwikkelen.