Bio

Bio


Hey ik ben Heine Bosma. Getrouwd met Judith en vader van Jesse, Matthias en Hanne. Op deze website kun je veel lezen over waar ik me mee bezig houdt.

Wat me daarin op dit moment veel richting geeft is de tekst uit psalm 27:4 – Één ding verlang ik van de Heer, dat is wat ik zoek. Wonen in het huis van de Heer alle dagen van mijn leven. Om zijn liefelijkheid te aanschouwen en te onderzoeken in zijn tempel. 

Het onderzoeken en aanschouwen, daar houdt ik me veel mee bezig. Het bestuderen van de Bijbel, het onderzoeken, uitspitten en met mensen daarover praten. Om vervolgens dat ook te delen met anderen. Maar ook het aanschouwen, het ervaren van God. Voor mij is muziek daar een belangrijk middel voor. Ik speel piano, zing en dirigeer koren maar leid het liefst aanbidding om in al die settings anderen mee te nemen in een ontmoeting met God.

Ik heb me de afgelopen jaren veel verdiept in de monastieke traditie. Vooral de regel van Benedictus geeft me verrassend veel handvaten hoe ik mijn leven met God kan vorm geven. Ik leer daardoor echt met Hem te leven, bij Hem te zijn alle dagen van mijn leven.

Dit heb ik de afgelopen jaren uit mogen leven in mijn werk voor de Vrije Baptistengemeente Bethel. Daar leidde ik een groep van 200 muzikanten en zangers en was ik bijna dagelijks bezig vorm te geven aan aanbidding binnen de gemeente. Daar is in de zomer van 2022 een einde aan gekomen. Ik ervoer dat God mij riep om uiteindelijk ergens voorganger te gaan worden. Na een intens en prachtig jaar van zoeken ben ik sinds maart 2023 als kerkelijk werker werkzaam bij de voortgezette Gereformeerde Kerk in Frieschepalen-Siegerswoude. Daar houd ik me bezig met het bouwen van een cultuur van gebed en discipelschap, heb ik een speciale focus op de jonge gezinnen en geef ik nieuwe impulsen aan de zondagse diensten. In de fase waarin ik nu zit kan ik echt zeggen dat ik helemaal op mijn plek ben.

Sinds februari 2023 studeer ik Theologie aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Deze studie, het werk wat ik mag doen en mijn betrokkenheid bij LEF Navigators en Worship Central helpen me handen en voeten te geven aan deze roeping.

Mijn achtergrond als muzikant helpt me enorm. Ik ben begonnen als slagwerker en ben vanaf mijn elfde piano gaan leren spelen. Ik kreeg muzikaal een breed pallet aan onderwijs mee. Ontwikkeling van het muzikaal voorstellingsvermogen, dirigeerlessen, muziekgeschiedenis, kamermuziek, orkestervaring, het zat er allemaal bij. Het heeft me gebracht tot op het conservatorium. Belangrijke mensen daarin zijn voor mij Rein Albert Ferwerda en Paul Komen die mij enorm veel hebben geleerd op muzikaal vlak. Toch heb ik ervoor gekozen om niet door te gaan binnen de klassieke muziek vanwege de roeping die ik destijds al ervoer.

Ik geniet enorm van het leven dat ik nu heb en houdt vast aan psalm 27:4. Ik wil graag de liefelijkheid van God aanschouwen en onderzoeken en dit delen met anderen waarbij muziek het belangrijkste middel is om mensen daarin mee te nemen.

Mocht je het leuk vinden om me hier over te spreken, neem dan contact met me op via de pagina ‘contact’ op deze website en kijk eens wat voor mogelijkheden er zijn om iets voor je te kunnen betekenen.

Heine