Middaggebed

Middaggebed

Elke woensdag-, en vrijdagmiddag van 11:30u – 12:00u (inloop vanaf 11:15u)
@ voortgezette Gereformeerde Kerk, Frieschepalen, Tolheksleane 41

Vanaf 29 november staat het middaggebed in het teken van Advent

Al in Handelingen lezen we dat de apostelen op gezette tijden ruimte maken voor het gebed. Het is geworteld vanuit de Joodse traditie. Op gezette tijden op de dag tijd maken voor God die ons de tijd heeft geschonken. Door de eeuwen heen pakken heel veel mensen deze ‘geestelijke oefening’ op. Sommigen drie keer op een dag (ochtend, middag, avond), anderen kiezen, zoals mensen in het klooster, voor 7 momenten op een dag om God te zoeken. Het helpt ons om gedurende de dag steeds God voor ogen te houden (Psalm 16) en de momenten met God door de dag heen te verdichten. 

Steeds God voor ogen houden en de momenten met Hem door de dag heen verdichten

Vanuit deze achtergrond nodigen we je uit bij dit middaggebed. In het getijdengebed wordt dit ook wel de sext (het zesde uur van de dag) genoemd. Maar gewoon het middaggebed is ook goed. Op de achtergrond voelen we het moment dat Jezus aan het kruis hangt. 

In dit half uur wat voor ons ligt komen een aantal dingen aan bod: een drietal liederen, het lezen van een psalm en een gedeelte uit het Nieuwe Testament, ruimte voor persoonlijke voorbede, het samen uitspreken van een aantal gebeden en de stilte om bij God te zijn. Daar beginnen we ook mee. We maken een beweging van groot naar klein en weer terug: van staan, naar zitten, naar knielen en weer terug. Zie het als een dans of als een manier om ook lichamelijk uiting te geven aan onze ontmoeting met God.

We komen in stilte binnen en bereiden ons voor op de drie minuten stilte die beginnen om 11:30u. Daarna zingen we een lied om de uitnodiging van de Heilige Geest. Wees welkom!

Meedoen? Voeg jezelf toe via de QR-code en ontvang elke woensdag- en vrijdagochtend een reminder met de te lezen teksten


Ook op vrijdag om 12:15u in Drachten!

Ook is er zoveel mogelijk op vrijdag om 12:15u(!) een middaggebed in de Zuiderkerk, de Drift 46 in Drachten. Als je daar graag wilt aanschuiven is het raadzaam om je toe te voegen in de groepsapp om elke vrijdag te horen of er middaggebed is en welke teksten er gelezen worden. Dat doe je met onderstaande QR-code

<< QR-code voor de groepsapp van de Zuiderkerk