Monastieke Community

Monastieke Community

Verlang jij naar een gelukkig leven? Dat is de centrale vraag die de Regel van Benedictus stelt aan het begin. Sinds een aantal jaren laat ik me inspireren door deze Regel van Benedictus in het volgen van Jezus. Deze Regel is een kloosterorde geschreven voor monniken die leven in een klooster. Het doel van de Regel van Benedictus is het vinden en ervaren van de vrede van Jezus. Je moet het niet zien als een rijtje met geschreven ‘regels’ waar je je aan moet houden maar zie het als een manier van leven, een levensstijl, een aantal uitgangspunten waar je je leven op indeelt. En deze manier van leven gaat je helpen om Jezus te volgen. In het filmpje onderaan deze pagina geef ik je een samenvatting over de Regel.

De monastieke community is een open community waarbij iedereen kan en mag aansluiten. Het is een beginnende community die het verlangen heeft om verschillende vormen van het kloosterleven aan te bieden die passen bij de cultuur van deze tijd en de plaats waar we zijn.

Middaggebed

Elke vrijdagmiddag bieden we een middaggebed aan in de prachtige Zuiderkerk te Drachten van 12:15u-12:45u. Een halfuur waar we samen zingen, bidden, de Bijbel lezen en stil zijn. Vaste onderdelen die steeds terugkomen en ons helpen te keren naar Jezus. Meer weten? Klik hier!

Rhythms of Grace

Mocht je nieuwsgierig zijn naar hoe die Regel van Benedictus er uit ziet in het dagelijkse leven dan wil ik je wijzen op mijn YouTube kanaal Rhythms of Grace waar ik aan aantal series heb gemaakt over ‘Vrede’, ‘Nederigheid’, ‘Ritmes’ en ‘Groei & Bevrijding’. Klik hier!

Toekomst

In het najaar van 2022 hopen we met elkaar na te denken hoe we meer vormen binnen de monastieke community kunnen aanbieden.