Monastieke Community

Monastieke Community

Verlang jij naar een gelukkig leven? Dat is de centrale vraag die de Regel van Benedictus stelt aan het begin. Sinds een aantal jaren laat ik me inspireren door deze Regel van Benedictus in het volgen van Jezus. Deze Regel is een kloosterorde geschreven voor monniken die leven in een klooster. Het doel van de Regel van Benedictus is het vinden en ervaren van de vrede van Jezus. Je moet het niet zien als een rijtje met geschreven ‘regels’ waar je je aan moet houden maar zie het als een manier van leven, een levensstijl, een aantal uitgangspunten waar je je leven op indeelt. En deze manier van leven gaat je helpen om Jezus te volgen. In het filmpje onderaan deze pagina geef ik je een samenvatting over de Regel.

De monastieke community is een open ‘beweging’ waarbij iedereen kan en mag aansluiten. Vanuit een verlangen om mensen te helpen zich te keren naar Jezus bieden we verschillende vormen van het kloosterleven aan passend bij de cultuur van deze tijd en de plaats waar we zijn. Op dit moment is de monastieke community actief in de Zuiderkerk in Drachten, waar we in 2019 gestart zijn met een middaggebed, en in mijn nieuwe werkplek in de voortgezette Gereformeerde Kerk in Frieschepalen.

Middaggebed

Op woensdag en vrijdag is er de mogelijkheid om een middaggebed te volgen. Een halfuur waar we samen zingen, bidden, de Bijbel lezen en stil zijn. Vaste onderdelen die steeds terugkomen en ons helpen te keren naar Jezus. Meer weten? Check voor de tijden en de locaties de volgende link: Klik hier!

Rhythms of Grace

Mocht je nieuwsgierig zijn naar hoe die Regel van Benedictus er uit ziet in het dagelijkse leven dan wil ik je wijzen op mijn YouTube kanaal Rhythms of Grace waar ik aan aantal series heb gemaakt over ‘Vrede’, ‘Nederigheid’, ‘Ritmes’ en ‘Groei & Bevrijding’. Klik hier!

Toekomst

In het seizoen 2023/2024 zullen we nadenken hoe de monastieke community verder vorm te geven. Daarbij zullen we nadenken over het organiseren van kloosterweekenden, retraite dagen, uitbreiding van het middaggebed en intensievere aansluiting bij het liturgische jaar. Meer informatie kun je in het menu vinden.