Worship Central

Worship Central

 • HUB-Noord Nederland
  HUB-Noord Nederland
  In Noord-Nederland bouwen aan een netwerk van muzikanten, zangers, aanbiddingsleiders en kerken
 • Toerusting
  Toerusting
  We organiseren van tijd tot tijd avonden om jou toe te rusten voor je bediening. Ook komen we bij jouw team en kerk langs om je praktisch verder te helpen.
 • Worship Central
  Worship Central
  Encounter God, equip worshippers, empower the local church

In het kort

Worship Central is een aanbiddingsbeweging die ontstaan is vanuit de HTB church in Londen (kerk van Nicky Gumble) en momenteel gehuisvest is in de Gas Street Church van Tim Hughes in Birmingham. Worship Central staat voor de visie: Encounter God, Equip worshippers and Empower the church. Worship Central is de afgelopen jaren ontzettend gegroeid en is inmiddels een wereldwijde beweging. Bekende aanbiddingsleiders zoals Tim Hughes, Luke Hellebronth, Martin Smith en vanuit Nederland Kees Kraayenoord zijn verbonden met Worship Central. In Nederland dragen we de visie ook uit en zijn we bezig om Regionale Hub’s te starten waarin we aanbiddingsleiders en muzikanten samen willen brengen om te groeien in je bediening en eenheid.

Hieronder wat meer over hoe we het landelijk gaan opzetten en hoe ik zelf in Noord-Nederland er vorm aan geef. 

Worship Central NL

Onze droom is om aanbiddingsleiders en muzikanten uit allemaal verschillende kerken samen te brengen om te bouwen aan meer eenheid in Nederland en om elkaar tot steun te zijn en te groeien in onze bediening. Hoe gaaf is het als je kan terug vallen op anderen als je ergens tegen aan loopt. Wanneer je een probleem hebt met het leiderschap in je kerk, hoe om te gaan met strubbelingen in repetities, hoe krijg ik een gemeente aan het aanbidden en meer van dat soort onderwerpen, dan is het te gek als je anderen in je omgeving of regio om hulp kan vragen.

Maar nog mooier: hoe gaaf is het als kerken in dezelfde woonplaats elkaar meer gaan vinden en voor elkaar zouden gaan bidden. Dat de muzikanten uit de Hervormde kerk gaan bidden voor de Baptistengemeente en de muzikanten uit de Baptistengemeente gaan bidden voor de Gereformeerde kerk en.. enz! En dat op dezelfde avond en in hetzelfde gebouw. Waar mensen samen komen in eenheid, daar gebiedt God zijn zegen (psalm 134). Wij zien uit naar die zegen en zien al dat God in Nederland bezig is iets te doen. Om ons voor te bereiden op een grote zegen! Daarom is het zaak dat we elkaar meer en meer opzoeken, elkaar tot steun zijn, elkaar helpen en samen bidden om meer van Gods glorie te gaan zien in onze teams, gemeenten en woonplaatsen.

Hoe ziet het er uit?

We werken met drie Regio’s:

 • Noord: Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel
 • Midden: Gelderland, Flevoland, Utrecht, Noord-Holland
 • Zuid: Zuid-Holland, Zeeland, Brabant, Limburg

Contactpersonen voor deze Hub’s zijn: Heine Bosma (Noord) en Guido Dekker (Midden). Voor de Regio zuid zijn we nog op zoek naar iemand die hier de kar wil gaan trekken.

Elke kerk die zich bij Worship Central wil aansluiten in een Hub wordt naar woonplaats ingedeeld in een Regio. Vanuit de Regio worden enkele initiatieven georganiseerd om aanbiddingsleiders en muzikanten toe te rusten. Maar we willen ook kerken aanmoedigen om vanuit de Regio ook plaatselijk Hub’s te starten. In je eigen woonplaats meerdere muzikanten en aanbiddingsleiders bij elkaar brengen.

Wat kun je doen tijdens een Hub avond?

Als je graag in je woonplaats een Hub wilt starten in het belangrijk om dat hieronder via het aanmeldingsformulier bekend te maken. Op die manier kunnen we met je in contact blijven en je helpen bij het opstarten en ontwikkelen hiervan. Een aantal ingrediënten die een Hub-avond heeft zijn de volgende:

 • Eten > Naast Jezus en muziek is eten heel belangrijk voor muzikanten 🙂
 • Toerusting > Deel iets wat jij de afgelopen tijd hebt geleerd, gelezen of gezien over aanbidding. Waar je ook aan kan denken is het behandelen van de Worship Central Course (gratis te downloaden op www.worshipcentral.org)
 • Bidden > Neem de tijd voor persoonlijk gebed, gebed voor je teams, gemeentes en woonplaats
 • Aanbidden > En natuurlijk zoek en aanbid God.

HUB Noord Nederland

Vanaf maart 2015 zijn we actief bezig om in het noorden aanbidders met elkaar te verbinden. We begonnen destijds met 3 kerken die elkaar vertelden wat God deed in hun gemeente en waar ze tegen aan liepen. Nu, in september 2017, is dit gegroeid tot een netwerk van 35 kerken. In de Regio Noord is de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten de ‘Thuiskerk’. Vanuit Bethel hebben we regelmatig contact met mensen uit de Hub. We blijven op de hoogte van hoe het gaat in de verschillende kerken en denken mee hoe ze een volgende stap kunnen zetten in hun reis in hun gemeente. Soms vragen we muzikanten om een keer met ons mee te spelen om ook in muziek en face2face contact te investeren. 

Wat we aanbieden

Er zijn een aantal dingen die we voor je kunnen betekenen.

 1. Toerusting
  We komen graag langs om toerusting te geven gericht op de vragen die er leven. (op aanvraag)
 2. Leiderschapsavond
  Op deze avonden willen we leiders en andere sleutelfiguren uit jullie teams toerusten en met elkaar in gesprek gaan over wat er speelt binnen jullie kerken rondom het thema aanbidding. (ongeveer 2 keer per jaar)
 3. Trainingsdag
  Een speciale dag georganiseerd door Worship Central met allemaal workshops voor alle muzikanten en zangers uit je kerk. (wordt georganiseerd in het voorjaar)
 4. Worship Academy
  Een groeiend platform waar muzikanten, zangers en aanbiddingsleiders worden getraind voor hun bediening in de kerk. Check www.worship-academy.nl 
 5. Vanuit de Hub is er altijd de mogelijkheid om te sparren over verschillende onderwerpen. We maken graag een afspraak met je. ‘Face to face’ of via Skype of FaceTime .

Sluit je aan!

Ben je enthousiast? Zou je met je gemeente je ook graag willen aansluiten bij een Regionale Hub? Of zou je zelf plaatselijk iets willen beginnen? Meld je via het onderstaande contactformulier aan, dan nemen we contact met je op.

Komende planning Noord

DEEPER (Worship Academy)  // 7, 14 en 21 februari  [ OPGEVEN
Leiderschapsavond  //  voorjaar 2018
Trainingsdag  //  17 maart 2018

Aanmeldformulier